Echipa de robotică a Liceului Teoretic „Petru Maior” din Gherla a urcat pe podium la o competiție desfășurată în SUA

by admin

Performanță incredibilă a elevilor clujeni. Echipa de robotică Abso-Tech de la Licerul Teoretic „Petru Maior” din Gherla s-a clasat pe locul al doilea la un concurs internațional desfășurat în Statele Unite. Elevii clujeni au ajuns la Concursul Internațional de Robotică Maryland Tech Invitational în urma unei selecții riguroase și s-a se confruntat cu alte 39 de echipaje de robotică din întreaga lume, alături de alte două echipe românești din Arad și București.

Din echipa de la „Petru Maior” au făcut parte elevii Riana Horvath, Medeea Morar, Maria Moldovan, Alisa Mălinaș, Karina Bunea, Alexandra Forț, Maia Mureșan, Mihnea Șteiu, Andrei Mălinaș, Gabriel Boroica, Thomas Petric-Mureșan, Mihai Florian și Fineas Demian, ei fiind însoțiți de cadrele didactice Cosmina Forț și Alina Șteiu. Pregătirea deplasării echipei din Gherla a fost coordonată de Asociația Nație prin Educație – organizatoarea Concursului FIRST Tech Challenge în România, iar rezultatul a fost unul de excepție.

La finalul celor 80 de meciuri de calificare, grație punctajelor obținute în cadrul meciurilor directe, echipa s-a clasat pe locul al II-lea, poziție ce i-a conferit dreptul de a-și alege echipele partenere în calitatea de Captain Alliance, premiu conferit primelor 4 echipe cu cel mai mare punctaj în meciurile de calificare, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Cluj.

În urma semifinalelor și a finalei, echipa a obținut titlul de Championship Finalist Alliance Captain și a fost invitată, la Ambasada României de la Washington, unde a fost primită de Excelența Sa, Dan-Andrei Muraru, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României în Statele Unite ale Americii.

„Ne bucură această nouă performanță a elevilor clujeni, care demonstrează, încă o dată, că investiția în educație a autorităților, a mediului de afaceri, a părinților, este una sigură, aducătoare de satisfacții.

Îi felicit pe elevii din Gherla și pe profesorii care i-au pregătit, care au crezut în potențialul lor și care au dovedit că, printr-o pregătire serioasă, orice este posibil, cu atât mai mult când te confrunți într-o competiție de asemenea nivel și reușești să pui în valoare nivelul școlii clujene în domeniul roboticii, unul care va reconfigura arhitectura ocupării pe piața muncii într-un viitor foarte apropiat”, a declarat Marinela Marc, inspector școlar general la Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza