E oficial: Clujenii de la Farmec au aprobare de la Guvern să producă biocide

by admin

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat luni la TVR că Farmec Cluj a primit aprobarea Guvernului pentru a începe să producă biocide. De asemenea, a mai dezvpluit că a discutat cu reprezentanții din industria de confecții, iar aceștia sunt dispuși să schimbe linia de producție și să înceapă să scoată pe piață măști medicinale și combinezoane.

Întrebat de moderator când ar putea România să producă primele măști, Virgil Popescu a spus că speră că în câteva zile.

“Cred că această criză care a venit peste noi și în Europa ne-a trezit conștiința și am văzut că e normal și firesc să avem producție de materiale esențiale în țara noastră. Cred că e momentul să repornim industria esențială în România. Vorbim de absolut orice, nu doar de materiale sanitare”, a mai spus Virgil Popescu.

 Ministrul Economiei a precizat că a pregătit un set de măsuri pentru a sprijini societățile economice afectate de criza generată de COVID-1.


“Vă mai dau o veste bună: Farmec Cluj a depus o cerere pentru a putea produce biocide. În România nu mai produce nimeni biocide și am discutat astăzi cu ministrul Sănătății, am deblocat și va începe producția de biocide, pentru a nu mai depinde doar de import. Cred că această criză ne-a trezit și pe noi și pe cei din Europa și mai cred că am înțeles cu toții cât este de important să producem materiale vitale în țara noastră. Importurile din China, ați văzut ce s-a întâmplat, s-au tăiat brusc. Cred că este momentul să repornim industria esențială în România. Nu vorbim doar despre materiale sanitare, vorbim despre toate produsele de care are nevoie o țară în situație de criză”, a declarat ministrul.

Amintim că oficialii companiei Farmec Cluj-Napoca au anunțat că luat legătura cu Ministerul Sănătăţii pentru a grăbi autorizarea a cinci produse dezinfectate pentru mâini şi suprafeţe, în contextul în care rafturile cu astfel de produse sunt goale.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

emese imre 19/03/2020 - 12:05

Foarte bine, e mai mult ca salutabil !Dă drumul, Farmec! Te iubim.

Raspunde
Vomir Gheorghina 29/03/2020 - 15:30

Doamne ajuta. Așa să fie. Să producem în România ce avem nevoie. Avem unde și cu ce. Să fie într-un ceas bun. 🙏💞

Raspunde

Comenteaza