Clujenii de la Farmec cer autorizarea a cinci produse dezinfectante pentru mâini și suprafețe

by admin

Oficialii companiei Farmec Cluj-Napoca au luat legătura cu Ministerul Sănătăţii pentru a grăbi autorizarea a cinci produse dezinfectate pentru mâini şi suprafeţe, potrivit zf.ro. Rafturile cu astfel de produse sunt goale.

Compania clujeană cunoscută în special pentru produsele cosmetice sub brandurile Farmec şi Gerovital are în portofoliu şi produsele de curăţenie Nufăr şi Triumf, cu cotă mare de piaţă pe segmentele lor, respectiv detartraj şi curăţare de suprafeţe.

„Am luat legătura cu Ministerul Sănătăţii, respectiv cu Comisia de biocide din cadrul Ministerului pentru a grăbi autorizarea unui număr de cinci produse dezinfectante, atât pentru mâini, cât şi pentru suprafeţe. Este foarte important să subliniez faptul că avizul normal pentru produse dezinfectante se obţine de la Comisia biocide în 2-3 luni”, spune Mircea Turdean, CEO-ul şi acţionar al Farmec Cluj, pentru sursa citată, adăugând că a luat legatura şi cu Ministerul Economie pentru a ajuta compania în acest demers.

„Reamintesc aici că rafturile magazinelor de tip supermarket, hipermarket, farmacie, magazine stradale sunt goale la categoria dezinfectanţi. De asemenea, reamintesc că Farmec, în poziţia de cel mai mare producător şi distribuitor de produse cosmetice şi de curăţenie din România dispune de capacităţi de producţie, linii tehnologice de înaltă productivitate în realizarea de dezinfectanţi de mâini şi suprafeţe”, a adăugat managerul clujean.

Turdean mai spune că Farmec are contracte cu toate reţelele de supermarketuri, farmacii şi cu magazinele mici din ţară și că toți solicită aceste produse.

„De asemenea, avem o forţă de distribuţie proprie, constituită dintr-o flotă importantă de maşini mari, camioane, maşini mici de livrare, şi sute de agenţi în toată ţara. Farmec are şi depozite logistice. Ar fi în interesul ţării, al statului român, să ne faciliteze obţinerea de avize de la Comisia de biocide pentru a fabrica toţi aceşti dezinfectanţi”, a mai precizat Turdean.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

E oficial: Clujenii de la Farmec au aprobare de la Guvern să producă biocide 17/03/2020 - 12:10

[…] că oficialii companiei Farmec Cluj-Napoca au anunțat că luat legătura cu Ministerul Sănătăţii pentru a grăbi autorizarea a cinci produse dezinfectate […]

Raspunde

Comenteaza