Drumurile Clujului, acoperite de polei. S-au folosit 427 de tone de material antiderapant

by admin

Din cauza temperaturilor negative înregistrate în cursul nopții, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de fenomenul de polei.

În acest context, în cursul zilei de luni, 6 ianuarie a.c., s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 63 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 32 de utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi se acţiona pe 9 drumuri judeţene, cu 12 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate de 302 tone de material antiderapant.


Pe drumurile situate în zona Turda şi în zona de munte, în cursul zilei de luni, 6 ianuarie, s-a intervenit pe 11 drumuri judeţene, cu șapte utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 3 drumuri judeţene, cu trei utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 90 de tone de material antiderapant.


Totodată, pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de luni, 6 ianuarie a.c., s-a intervenit pe 10 drumuri judeţene, cu 7 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate de 35 de tone de material antiderapant. Tot în această zonă, la această oră, starea drumurilor nu a impus nicio intervenție specifică activităților de iarnă.

„În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă şi cu materiale antiderapante pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate”, asigură cei de la Consiliul Județean Cluj.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza