Drum expres între Cluj și Bistrița

by admin

Județele Cluj și Bistrița ar putea fi legate printr-un drum expres, care va fi realizat de către Consiliile Județene ale celor unități administrative. În acest sens, președintele CJ Cluj a inițiat deja un proiect de hotărâre în vederea încheierii unui acord de asociere cu CJ Bistrița-Năsăud pentru susținerea acestei investiții. Proiectul de hotărâre va fi supus spre aprobare în cadrul următoarei ședințe a deliberativului clujean din data de 22 aprilie 2021.

„E un proiect de o importanță strategică nu doar pentru județele Cluj și Bistrița-Năsăud ci pentru întreaga regiune, la a cărei dezvoltare accelerată va contribui semnificativ. În plus, acest drum expres va constitui o alternativă viabilă și va decongestiona traficul extrem de aglomerat de pe drumul european” consideră Alin Tișe și Radu Moldovan, președinții celor două consilii județene.

Protocolul prevede oferirea întregului suport necesar Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere în vederea organizării și desfășurării procedurii de achiziție publică a serviciilor de elaborare a Studiului de Fezabilitate și, totodată, valorificarea acestei documentații prin depunerea spre finanțare prin Programe Operaționale, Mecanismul de Redresare și Reziliență și/sau alte surse de finanțare.

Pentru reușita implementării investiției, de o importanță deosebită pentru locuitorii celor două județe, dar și pentru cei aflați în tranzit, cele două consilii județene vor face demersuri pentru intrarea în asociere și a primăriilor Cluj-Napoca și Bistrița.

Drumul Expres Cluj- Bistrița, via Dej, va avea o lungime de aproximativ 90 de km.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza