Dragoș Pîslaru (europarlamentar REPER):” În acest moment România poate pierde 10 miliarde de euro din PNRR.”

by Christian Suciu

Europarlamentarul REPER Dragoș Pâslaru avertizează guvernanții că România ar putea pierde sume semnificative din PNRR dacă nu își îndeplinește jaloanele și investițiile asumate. Acesta a transmis în cadrul unei intervenții pentru emisiunea Prima News cu Ciprian Aron faptul că România ar trebui să asigure mai întâi finanțarea pentru proiectele realizabile cu ajutorul PNRR și să-și asume înlocuirea celor cu șanse minime de îndeplinire până la termenul prevăzut în 2026 pentru a nu pierde sumele importante de bani oferite de Uniunea Europeană.

”Știm deja că jumătate din spitalele pe care le avem in PNRR nu se vor mai face pentru că încă nici nu au început lucrările și atunci Guvernul ar trebui să își asume politic că din cauza sa, aceste proiecte nu vor mai fi făcute. Trebuie să schimbam o autostradă care nu se mai poate face, la fel și cu metroul de la Cluj după cum ne spune Banca Mondială. Sunt numeroase investiții pentru care România nu a făcut nimic să le demareze și acum au intrat în întârziere iar probabilitatea să le încheiem până in 2026 când avem data limita este 0.

În loc ca România sa stea ca la loterie și să vadă ce proiecte îi ies și ce nu, ar trebui să ne asigurăm că proiectele pe care le putem face până atunci sigur rămân iar daca mai avem alte proiecte similare, atunci să înlocuim, sa nu le mai avem pe partea de granturi pe cele pe care deja știm că nu le putem îndeplini fiindcă altfel pierdem acești bani. Acum avem o fereastra unică ca Guvernul să-și admită și repare greșelile prin acest “RePowerEU”.

În momentul de față, Romania riscă să piardă , din reforme nefăcute sau investiții ce nu se mai pot face peste 10 miliarde de euro.” a transmis europarlamentarul REPER în cadrul intervenției sale pentru emisiunea Prima News.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

Dragoș Pîslaru (europarlamentar REPER):” În acest moment România poate pierde 10 miliarde de euro din PNRR.” – Revista Presei 18/05/2023 - 12:39

[…] post Dragoș Pîslaru (europarlamentar REPER):” În acest moment România poate pierde 10 miliarde de e… appeared first on Stiri de Cluj – Servus […]

Raspunde

Comenteaza