Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: ”Cu banii din taxa clawback se putea construi oriunde un spital”

by Cezar Leizeriuc

Directorul Terapia Cluj, cea mai mare companie producătoare de medicamente din România, spune că a plătit în ultimii 5 ani circa 200 de milioane de lei către statul român prin taxa clawback. Dragoș Damian spune că acei bani puteau fi folosiți în scopul construirii unui spital nou pentru a evita tragedii precum cea de la Institutul Matei Balș.

“Am făcut și eu un comentariu pentru că sunt ca toți oamenii din România consternați de această situație precară a spitalelor. Știm că ele sunt vechi, știm că trebuie reconstruite. Industria farmaceutică plătește o anumită taxă pe medicamentele vândute, taxa clowback. Compania pe care eu o reprezint a plătit în ultimii cinci ani 200 de milioane de lei. Cu acești bani se construia atât în Cluj, cât și în orice oraș un spital la cele mai înalte standarde. Trebuie găsite surse de finanțare în aceste momente. A fost obligatoriu deja de cinci ani pentru toate clădirile de birouri și toate clădirile industriale să aibă sisteme de securitate la incendii. Nici nu se concepe în ziua de astăzi construcția unei clădiri noi de birouri sau private fără să existe aceste sistem de siguranță pentru incendii”, a declarat directorul Terapia Cluj, Dragoș Damian.

Precizarea vine în contextul în care ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a criticat în cadrul emisiunii Insider Politic, de la Prima TV, infrastructura spitalicească din România.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza