Clujul, dat exemplu de ASA NU de ministrul Vlad Voiculescu: “Sunt locuri în care infrastructura spitalicească e pur şi simplu o ruşine”

by Cristina Mihaila

Sunt spitale care sunt o “rusine” a declarat ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu în emisiunea Insider Politic difuzată la Prima TV. Acesta a facut referire inclusiv la unitati medicale din Cluj, dupa ce la inceputul lunii l-a demis pe managerul Spitalului Judetean, Petru Susca. In schimb, acesta a promis că până în 2024 vom avea fundaţiile pentru spitalele regionale de la Craiova, Iaşi şi Cluj.

“In momentul acesta avem studiile de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale: Iaşi, Cluj şi Craiova. E un lucru care ar fi trebuit, conform contactului, să se întâmple până la sfârşitul anului 2017. Din păcate, ceea ce trebuia să se întâmple într-un an s-a întâmplat în patru ani. De asemenea, ministrul Tătaru a pornit la sfârşitul anului 2019 o licitaţie pentru proiectul tehnic din păcate, nu a fost finalizată şi asta este ceea ce trebuie să fac eu acum şi grăbesc lucrurile astea împreună cu echipa mea”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Te-ar putea interesa si

3 comentarii

Tz D 31/01/2021 - 16:54

Adica vrei sa spui ca spitalul Matei Bals, cel caruia tocmai ii plânserati (vorba olteanului) de milă ca este vechi, fiind construit prin anii 1950, se compară cu un spital cu o vechime de mai mult de 100 de ani, cazul spitalului clujen? Omule, ONG-istule, io știam ca ești aerian și in afara oricăror cunoștințe despre sistemul de sănătate, ocupând absolut fără niciu merit postul actual, dar da-mi voie sa adaug ca Rușine ești chiar domnia ta. In loc sa vii in teritoriu și sa constați tit felul de enormități (Mircea, fa-te ca muncești!), poate ar fi furt bine da te gândești sa împarți banii CNAS judicios astfel ca, la o populatie in jur de 2 milioane cum este capitala, sa bu i se aprobe mai mult de 40% din totalul bugetului național, lăsând in paragine celelalte spitale din țara, care deservesc celelalte 15-16 milioanebde locuitori. Dacă făceau asta, aveau ajuta de ministru, altfel….

Raspunde
clujean 01/02/2021 - 15:52

Tu esti desigur o “rusine” a limbii romane. Si, ca sa nu te las sa dezinformezi ordinar, omu’, ONG-istu, nu a spus ca doar spitalele din Cluj sunt o rusine. Secolul 21 va fi cu siguranta secolul dezinformarilor, al fake-news-urilor si al ana.lfabetilor functionali (ca si Tz D).

Raspunde
Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: ”Cu banii din taxa clawback se putea construi oriunde un spital” 01/02/2021 - 17:38

[…] Precizarea vine în contextul în care ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a criticat în cadrul emisiunii Insider Politic, de la Pri… […]

Raspunde

Comenteaza