Două spitale clujene, dotate cu aparatură medicală de ultimă generație

by admin

Două spitale din Cluj au primit noi echipamente medicale de ultimă generație, achiziționate de Consiliul Județean Cluj. Echipamentele au ajuns deja la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, aflat în subordinea forului administrativ județean, precum și la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal, unitate subordonată Ministerului Sănătății.

„Este o nouă reușită care reconfirmă preocuparea noastră pentru sănătatea clujenilor și pentru creșterea calității sistemului sanitar. Aceste dotări sunt deosebit de importante întrucât facilitează realizarea actului medical și contribuie la salvarea a numeroase vieți”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

În valoare de peste 400.000 de lei, cele cinci echipamente au fost cumpărate în cadrul proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă câștigat de forul administrativ județean, proiect ce vizează consolidarea capacității județului în gestionarea crizei sanitare COVID-19.

La Spitalul de Copii au fost livrate un aparat de ventilație, un sistem de spălare automată a instrumentarului și două lavoare chirurgicale, iar la Institutul de Urologie și Transplant Renal a ajuns un aparat de ventilație mecanică.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza