Două noi cazuri de infecție cu coronavirus confirmate în România. Unul dintre pacieți a fost adus la Cluj

by admin

Autoritățile au anunțat că în România au fost confirmate două noi cazuri de infecție cu coronavirusul COVID-19. Ambii pacienți s-au întors de curând din Italia și au prezentat simptomele infecției. Unul dintre bolnavi a fost transferat la Cluj, iar celălalt a fost internat într-o clinică din Timișoara.

„Avem încă două noi cazuri de coronavirus. Un bărbat de 45 de ani din Maramureș. El e din afara zonei de carantinaj, întors în țară pe 25 februarie. El a fost la doctor în Italia, a ajuns cu febră în România, a fost internat la Clinica de boli infecțioase din Maramureș, apoi transferat la Cluj.

Al doilea caz – o femeie de 38 de ani din Timișoara. A mers la Bergamo, pe 25 februarie a prezentat primele simptome. Pe 27 februarie a mers la spital, a fost testată, a mers acasă în izolare. Azi, testul său a fost confirmat pozitiv. Femeia a rămas la centrul din Timișoara, bărbatul a rămas la centrul din Cluj.

Au început anchetele epidemiologice. Vor fi testate toate persoanele cu care au călătorit cei doi noi pacienți”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza