Dilema clujenilor: de ce se modernizează doar centrul orașului? Ce spun reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca despre dezvoltarea cartierelor

by admin

Una dintre nemulțumirile clujenilor se îndreaptă către modernizarea zonelor din întregul municipiu. Aceștia acuză situația în care se află câteva din cartiere, fiind de părere că nu doar zona centrală ar trebui reabilitată. Un astfel de exemplu a avut loc chiar săptămâna trecută, când o fostă jurnalistă a povestit într-o scrisoare către primarul municipiului, Emil Boc, cum este viața ei într-un cartier poluat din Cluj-Napoca, fără nici măcar un parc, cu trotuare impracticabile. Invitat în emisiunea Servus, Cluj!, viceprimarul Clujului, Dan Tarcea spune că o preocupare pentru dezvoltarea cartierelor din Cluj-Napoca a existat dintotdeauna din partea primăriei.

“V-aș putea enumera câteva investiții pe care le facem în cartiere ca să nu rămână impresia că ne ocupăm doar de zona centrală. Baza Sportivă se află în Gheorgheni, Parcul Între Lacuri este în cartier, Pădurea Clujenilor (23 de hectare), Baza sportivă de “La Terenuri” (4,3 hectare), Parcul Rozelor, strada “smart” Molnar Piariu din Mărăști. Tot aici putem menționa de parking-ul din piața Mărăști sau proiectul din zona “Groapă”, unde aproximativ 17 hectare vor intra pe fonduri europene în reabilitare cu expropieri. Deci nu am lăsat cartierele deoparte. Evident, poate există anumite zone în care nu sunt atât de vizibile investițiile. Anii trecuți am început chiar să reabilităm foarte multe intrări de bloc, alei, adică să intrăm chiar în <<inima>> problemelor.

Am fost personal în Iris și în Dâmbul Rotund. Acolo mai există străzi neasfaltate, însă problema acestora este că nu au ampriză. Nu putem să discutăm de o ampriză pe o stradă de 5 metri, unde toți sunt cu gardurile în drum, că așa și le-au construit, unde sunt porci și vaci. Sau jumătate dintre parcele nu sunt construite și se face agricultură pe ele. Trebuie să avem grijă cum cheltuim banii clujenilor, unde dăm banii clujenilor pentru că s-ar putea să ne întrebe cineva vreodată <<De ce ai asfaltat o stradă de 5 metri unde sunt 10 case și o stradă mai aproape de câteva blocuri, nu?>>. […] Industrie nu mai avem la Cluj, deci ce poluează aici? Sunt două elemente: traficul este principalul factor poluant, dar și centralele termice de apartament care contribuie la poluare. Încercăm să rezolvăm punctual unde există probleme”, a explicat viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea.

Te-ar putea interesa si

3 comentarii

Tz D 18/03/2021 - 20:31

Pai cum? Și in New York se modernizează mai întâi in Bronx, da-l dracului de Manhattan și Time Square…

Raspunde
CANUTA 19/03/2021 - 08:51

SCUZE STIE SA SPUNA ORICE TAMPIT! CU SOLUTIILE E MAI GREU. DACA NU ARE INTERES VREUNUL DIN CAMARILA ATUNCI LA DRACU CU RESTU’. DA-I MA IN MASA!!!!

Raspunde
George 22/03/2021 - 17:11

Domnilor reprezentanti ai Clujenilor, pai nu vrem ca lumea sa pastreze si spatii verzi?! Ce vreti sa neutralizeze CO2 de la trafic? Doar latimea strazilor?! Ati auzit de sustenabilitate? De fapt intreb persoanele gresite, voi vreti doar blocuri care se intind peste trotuare. Ase da dezvoltare!

Raspunde

Comenteaza