De unde vine mirosul insuportabil resimțit în Cluj? Prefect: „A apărut și varianta fermelor de la Aiton”

by Oana Spiru

De mai bine de 2 săptămâni locuitorii din Cluj sunt diperati de mirosul insuportabil resimțit în fiecare moment al zilei. În tot acest timp autoritatile au verificat groapa de gunoi, ferme de animale, firme de salubritate și în final au găsit și un posibil vinovat. Ar fi vorba de o fermă de pui a cărui proprietar a împrăștiat pe câmp îngrășămat natural, mai precis deșeurile de la păsări. Deocamdată sursa mirosului rămâne încă la stadiul de bănuială, iar în aceste momente un laborator mobil se află din nou în proximitatea fermei vegetale din satul Rediu, comuna Aiton pentru a face verificări mai complexe.

„Mirosul este subiectv, nu poate fi măsurat. Se măsoară anumiți componenți din aer care ne pot îndrepta spre o concluzie cu privire la sursa mirosurilor. Încă de la început au existat 2 ipoteze de lucru și 2 potențiale locații generatoare de mirosuri. Toată atenția în primă fază s-a îndreptat către CMID, însa a apărut și varianta fermelor de la Aiton unde se desfășoară un proces de depozitare a deșeurilor de la păsări și împrăștierea acestuia”, a declarat prefectul județului Cluj, Irina Munteanu.

Totuși, administratorii fermei de pui transmit printr-un comunicat faptul că mirosul a apărut în Cluj-Napoca înainte de a începe împrăștierea fertilizatorului la Aiton.

Te-ar putea interesa si

6 comentarii

sergiu 09/09/2023 - 09:55

Dacă NU STITI DATI-VA DEMISIA!!! Ce este chestia asta…atâtea autorități plătite din banii nostrii..HABAR NU AU….INCREDIBIL CINE A AJUNS IN ASEMENEA FUNCTII!!

Raspunde
Milu 09/09/2023 - 15:02

Mirosul se simte in fiecare toamnă, când se fertilizează cu găinaț. Întrebați cetățenii din Rediu, câteodată este insuportabil.

Raspunde
Iosif 10/09/2023 - 09:40

Ca ân totdeauna se face din țânțar armăsar, și se lovește calul care trage(muncește).
De ce nu va uitați la zecile de guri de canalizare care nu au sifonare, adica din conducta de canalizare iasă toate mirosurile nestingherite pt că nu există simplul sifon.
Asta doar ca să se mai spargă o dată strada să ne facem că muncim! Cel care a facut verificarea la receptie trebuie să platească de 10 (zece) ori lucrarea, iar daca nu sa executat recepția , cel care a achitat lucrarea.
O zi frumoasă

Raspunde
Istrati Ivanov 10/09/2023 - 13:47

No,vrem ecologic dar miroase Nicicum la nu i bine!Sa fie sănătoși,că om mai auzi

Raspunde
Popescu Dan 10/09/2023 - 15:52

In comuna Feleacu stim toti ca e de la ferma din Rediu. Ne plangem de ani de zile in fiecare vara. Dar suntem ignorati. Ne chinuie mirosul de ani de zile. Mergeti la Transavia in Rediu sa simtiti ca e acealsi miros. Nicidecum nu e mirosul de groapa de gunoi. Mi se pare ciudat ca autoritatile se fac ca “cauta sursa” cu laboratoare cand toata lumea stie ca e de la ferma din Rediu Aiton!!!

Raspunde
Cadar 14/09/2023 - 18:02

Putem Primăria de piloși și de incapabili! Afară cu ei!

Raspunde

Comenteaza