De la începutul pandemiei CERT-Transilvania susține spitalele. Președintele CERT: „În prima parte a crizei autoritățile au fost luate prin surprindere și nu erau nici materiale de bază”

by Oana Spiru

De la începutul pandemiei CERT-Transilvania împreună cu voluntarii am pornit la război și au luptat pentru a obține echipamente pentru cei din linia 1, dezinfectanți, săpun și nu în ultimul rând, ventilatoare.

În luna aprilie CERT Transilvania a campania de strângere de fonduri #SOLIDARI dedicată exclusiv achiziţiei de aparatură şi echipamente medicale de protecţie.

După o bună perioadă de timp, în această săptămână s-a finalizat şi proiectul de dotare a spitalelor cu ventilatoare.

Conform CERT Transilvania, 3 ventilatoare au fost donate Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello Cluj-Napoca și 2 ventilatoare au fost donate Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca.

„Nu a fost ușor. Noi le-am contractat la sfârșit de martie, început de aprilie și trebuiau să vină în iunie, dar au venit abia acum, la sfârșit de iulie. Au fost niște întârzieri. Problema a început de la a identifica ventilatorul util, a identifica furnizorul și a obține susținere din partea partenerilor”, declară Dan Jecan pentru Servus, Cluj!

Deși membrii CERT Transilvania aveau agenda planificată pentru o bună parte a anului 2020 cu acțiuni umanitare ori ecologizări, au lăsat totul de-o parte și a sărit în ajutorul medicilor și a spiatelor din Cluj.

„Noi avea calendarul pe cel puțin prima jumătate a anului făcut pentru acțiuni de împădurire, umanitare, ecologizări. Din păcate în momentul în care a început pandemia a trebuit să oprim tot și să intrăm pe direcția de susținere a cadrelor medicale și a spitalelor. Acolo era absolut nevoie. În prima parte a crizei autoritățile au fost luate prin surprindere și nu erau nici materiale de bază. Am căutat să cumpărăr de la măști, mânuși și dezinfectant până la săpun”, mai spune președintele CERT Transilvania.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza