De la ceaiuri și relaxare, la un meniu vegetarian, vegan sau raw-vegan. Locul în care ești încurajat să ”guști” dintr-un stil de viață sănătos

by admin

Dacă arunci o privire în meniul restaurantului Samsara, preparatele sună destul de neobișnuit pentru gusturile românilor mai conservatori: supă picantă cu muguri de bambus, raw cake cu ciocolată și mentă, pizza cu spanac și caju, curry de linte și spanac cu orez și, nu în ultimul rând, dacă vă este poftă de un burger, puteți încerca Green Burger vegan cu chiftea burger, broccoli, mazăre, fulgi de ovăz, caju, ceapă verde și maioneză vegetală. Adică tot meniul, de la băutură, până la felul principal și desert, e alcătuit din preparate din legume, fructe, condimente și semințe.

„Povestea a început odată cu deschiderea Samsara Teahouse. Conceptul a mers mai departe prin deschiderea restaurantului Samsara Foodhouse, care a apărut în urma unei dorințe și a unei nevoi – aceea de a avea un restaurant cu specific vegetarian și cu mâncare sănătoasă. A urmat o creștere treptată și o dezvoltare din ce în ce mai frumoasă. Printre cele mai importante aspecte ale restaurantului se numără cu siguranță calitatea. Chiar dacă vorbim de calitatea ingredientelor – și drept urmare a preparatelor – de calitatea aparaturilor folosite sau de calitatea umană a personalului. Vom avea întotdeauna deschidere în fața diversității, a diferențelor culturale, a ideilor noi, a gusturilor și a lucrurilor care ne mențin autentici”, spun reprezentanții restaurantului, care se consideră o echipă.

Astfel, restaurantul a fost printre primele din Cluj care s-au poziționat pe curentul vegan și raw-vegan, care a luat amploare în ultimii ani. Și chiar dacă nu ești adeptul acestui stil de viață, complexitatea și savoarea preparatelor te îmbie să le deguști. „Credem că fiecare restaurant al orașului Cluj este unic în felul lui. Samsara este unică prin faptul că încurajează un stil de viață sănătos, un stil care vine la pachet cu multă grijă – grijă pentru sănătatea fizică și psihică, grijă pentru mediul înconjurător și pentru oamenii care trăiesc în el”.

O rețea proprie de clienți s-a format rapid în jurul acestei idei. Filosofia întregului concept este simplu: fiecare ingredient are importanța și povestea lui, de aceea merită valorificat. Bucătarii au în vedere conceptele bucătăriei din întreaga lume și un spectru larg de sortimente care încearcă să satisfacă toate gusturile. Dar nu e o misiune ușoară…

„Oamenii au fost deschiși încă de la început spre noile abordări pe care le-a avut restaurantul. Vizitatorii străini ai orașului, la fel. Am crescut organic ne dorim să rămânem o echipă la fel de fericită, echilibrată, cu oameni profesioniști și cu multă energie în tot ce își propune. (…) Este destul de greu să găsești un bucătar bun. Dragul de bucătărie, dorința de învățare, răbdarea și ambiția – cam acestea ar fi principalele lucruri câștigătoare în alegea unui bucătar cu care să pornim o relație”, ne mai spun reprezentanții Samsara.  

Cât despre lecția învățată cel mai bine în toți acești ani de când s-a deschis restaurantul: „Totul este imposibil până când vine cineva care nu știe asta – și reușește”, încheie ei.

Începând cu data de 1 iunie a acestui an, restaurantul Samsara Foodhouse a lansat și o campanie cu numele „Ai curaj să ai pasiune”. Inițiativa e menită să ne inspire pe fiecare dintre noi să facem ceea ce ne dorim cu adevărat, punând în valoare oameni pasionați, prezentați într-o serie de episoade video și podcast care se vor derula până la sfârșitul anului 2019. Oamenii campaniei sunt specialiști în diverse domenii și își exprimă pasiunile în mod autentic în toate ariile în care activează: agricultură, muzică, bartending, alimentație, sport, horticultură, artă și cultură.

Primul material al campaniei îl prezintă pe Adrian Tudoran, cunoscut sub numele de Electroclown – povestind despre pasiunea lui pentru muzică și dans și poate fi vizionat pe platformele de comunicare ale restaurantului.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza