De astăzi încep lucrările pentru metrou! Primarul Emil Boc a dat ordinul de începerea al proiectului

by Christian Suciu

Această zi de 1 septembrie marchează începutul lucrărilor pentru metroul Clujului, ordinul de începere fiind emis de Primarul Emil Boc, având ca termen de finalizare anul 2031. Termenul pentru pentru proiectarea lucrărilor este de 6 luni de la emiterea ordinului de începere iar următoarea fază este eliberarea autorizației de construcție și a începerii execuției în teren.

”S-a dat ordinul de începere a lucrărilor la metrou. Conform procedurilor legale, din acest moment, firma trebuie să deruleze procedurile prevăzute în contract.” a transmis într-o intervenție pentru un post de radio local, edilul clujean.

Viitorul metrou va cuprinde în total 19 stații iar primele nouă stații au finanțarea asigurată prin PNRR, cu o sumă de 300 de milioane de euro, având ca termen de finalizare luna august 2026.

Constructorul metroului este Asocierea Gulermak (Turcia) – Alstom – Arcada, cu o ofertă de aproximativ 9 miliarde de lei. Contractul pentru magistrala de metrou M1 a fost semnat la data de 25 mai 2023, în prezența fostului premier Nicolae Ciucă, precum și a miniștrilor Sorin Grindeanu și Lucian Bode.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza