David Popovici și Adrian Rădulescu au fost decorați de Președintele Iohannis

by Christian Suciu

Întotătorul român David Popovici și antrenorul său Adrian Rădulescu au primit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler sportivului din partea Președintelui Klaus Iohannis în urma performanțelor excepționale obținute la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta

”Fiecare tânăr sportiv trebuie să se simtă susţinut şi încurajat de autorităţi, iar aici fac un apel cât se poate de clar către decidenţi: Implicaţi-vă şi creaţi cadrul de care sportivii noştri au nevoie pentru a face performanţă! Sportivii noştri au nevoie de mai multă implicare din partea autorităţilor centrale şi locale, atât din punct de vedere financiar, cât şi prin dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii sportive, astfel încât aceştia să se poată antrena la cele mai înalte standarde”, a transmis Klaus Iohannis. 

itlul a fost oferit în semn de înaltă apreciere şi recunoştinţă pentru talentul, dăruirea, devotamentul şi profesionalismul de excepţie dovedite în cadrul celei de-a 19-a ediţii a Campionatelor Mondiale de Nataţie de la Budapesta (18 iunie – 3 iulie 2022), impunându-se ca un simbol al tinerei generaţii de campioni şi contribuind, pe această cale, la afirmarea sportului românesc pe plan internaţional.

De asemenea, în semn de înaltă apreciere şi recunoştinţă pentru dăruirea, devotamentul şi profesionalismul de care a dat dovadă în pregătirea participării româneşti la cea de-a 19-a ediţie a Campionatelor Mondiale de Nataţie de la Budapesta (18 iunie – 3 iulie 2022), contribuind astfel la cucerirea a două medalii de aur, Preşedintele României a conferit Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler antrenorului Adrian Rădulescu.

La ceremonia de la Cotroceni a fost prezent şi preşedintele COSR, Mihai Covaliu.

”Sunt foarte bucuros să vă întâlnesc şi să vă felicit atât personal, cât şi în numele tuturor românilor pentru rezultatele deosebite obţinute în cadrul Campionatelor Mondiale şi Europene de Nataţie. Transmit cu acest prilej felicitări tuturor sportivilor români care au participat la aceste competiţii, precum şi antrenorilor şi membrilor delegaţiilor.

Dragă David, la doar 17 ani, aţi reuşit performanţa extraordinară de a deschide un nou capitol în istoria nataţiei româneşti. În semn de preţuire, vă confer astăzi cea mai înaltă distincţie a statului român pentru parcursul sportiv de excepţie de până acum.” a mai adăugat Șeful statului.

Nu în ultimul rând Președintele a elogiate xemplul sportiv al parteneriatului dintre cei doi și a făcut un îndemn pentru autorități să sprijine prin implicare dezvoltarea sportivilor români.

”David Popovici şi Adrian Rădulescu sunt doi tineri care au ajuns la performanţe extraordinare. Ei sunt cei care fac cinste ţării noastre şi care poartă cu mândrie drapelul în întreaga lume. România are foarte mulţi tineri sportivi cu potenţial. Cu toate acestea, din păcate, în domeniul infrastructurii sportive şi al planurilor concrete de acţiune suntem încă departe de a vorbi despre un aport esenţial din partea statului.

Avem nevoie de o strategie clară pentru sportul românesc, de mai multe investiţii şi de o abordare foarte serioasă. Rezultatele sportivilor obligă autorităţile să facă o prioritate din acest domeniu. Sportul, în definitiv, este despre educaţie, disciplină, pasiune, talent, fairplay, este despre o societate care se dezvoltă armonios şi sănătos. Fiecare tânăr sportiv trebuie să se simtă susţinut şi încurajat de autorităţi, iar aici fac un apel cât se poate de clar către decidenţi – Implicaţi-vă şi creaţi cadrul de care sportivii noştri au nevoie pentru a face performanţă!” a conchis Președintele României, Klaus Iohannis.

sursa:primasport.ro

https://www.primasport.ro/video-david-popovici-si-adrian-radulescu-decorati-de-presedintele-klaus-iohannis-ati-gasit-reteta-excelentei-sportive-reactia-campionului-mondial-update-20782808

Te-ar putea interesa si

Comenteaza