Dan Petrescu a cerut aducerile lui Braun și Roger încă de acum. Cât trebuie să plătească CFR Cluj, deși i-a semnat gratis pe cei doi:

by Christian Suciu

CFR Cluj are probleme în Casa Liga 1 de câteva etape, iar rivalii de la FCSB au mai micşorat din ecartul de puncte. Aşa se face că Dan Petrescu a cerut întăriri de lot, solicitând ca Roger, de la UTA, şi Cristopher Braun, de la FC Botoşani, să vină la Cluj încă de acum, nu în vară.

Cei doi au fost semnaţi din postura jucătorilor aflaţi în ultimele luni de contract, astfel că, în mod normal, fac trecerea la CFR Cluj din vară. Doar că Dan Petrescu îi doreşte de acum, iar astfel campioana României este nevoită să plătească bani cluburilor amintite, pentru ca jucătorii să fie lăsaţi să plece.

Cristi Balaj a explicat, la Fotbal Look, culisele transferului lui Christoph Braun (30 de ani), fundaşul dreapta pe care CFR Cluj l-a luat de la FC Botoşani chiar în ziua meciului direct cu echipa antrenată de Marius Croitoru. Preşedintele campioanei ultimelor patru sezoane a dezvăluit, pas cu pas, cum a fost purtate tratativele şi care a fost momentul în care şi-a dat seama că CFR-ul nu poate decât să aleagă răul mai mic. În paralel, impresarul spaniol al apărătorului dreapta a forţat mâna ardelenilor, anunţându-i pe oamenii din conducerea CFR-istă că alte două cluburi din Casa Liga 1 sunt pe urmele neamţului:


“Ideea este că e o situaţie delicată, în care nu avem nicio vină că este început de an, luna ianuarie, că acum e perioada de transferuri şi jucăm cu Botoşani. Am fost obligaţi să facem acest transfer, discuţiile au fost pornite de anul trecut. Nu s-au înţeles cluburile în privinţa sumei de transfer. E de notorietate, e clar că CFR a dorit să-l cumpere pe Braun. Acum, fiind în ultimele şase luni de contract, am fost contactaţi de impresarul spaniol al jucătorului. S-au făcut demersuri, am fost în neplăcuta situaţie de a alege: semnăm mâine sau poimâine sau semnăm azi şi anunţăm după? Ambele aspecte ar fi fost imorale şi lipsite de respect faţă de Botoşani.

Am dat ocazia jucătorului să vorbească cu antrenorul Croitoru, apoi i-am trimis un mesaj domnului Iftime şi i-am explicat neplăcuta situaţie. Din toate situaţiile rele am ales-o pe cea mai puţin rea. Dacă am fi semnat peste o lună, nu ne-ar fi crezut nimeni că nu am discutat cu impresarul, mai ales că istoria, cu cazurile Bouhenna şi Rodriguez, nu ne ajută. Mai e un aspect: impresarul ne-a anunţat că, dacă nu ne decidem, mai e în discuţii cu alte două echipe din România şi riscăm să-l pierdem! Acelaşi lucru am făcut şi cu Roger, iar cu UTA vom juca etapa viitoare acasă“, a declarat Balaj, luni seară, la Fotbal Look.

CFR Cluj a bătut palma cu Roger, care în prima parte a sezonului a evoluat la UTA Arad, fiind unul din cei mai buni fotbalişti ai formaţiei pregătite de Laszlo Balint.

Atacantul în vârstă de 25 de ani se va alătura lotului din vară teoretic, deoarece în această iarnă transferul s-ar fi putut realiza doar contra unei sume de bani.  Arădenii au cerut 200.000 de euro iniţial să-şi lase coordonatorul de joc să plece în această perioadă de mercato. Roger devine al treilea transfer perfectat de CFR în această iarnă, după Sergiu Buş şi Marko Dugandzic.

Suntem bucuroşi să vă anunţăm că începând din sezonul următor, Roger Junio Rodrigues Figueira, în prezent jucător al celor de la UTA Arad, va evolua la CFR Cluj sub comanda lui Dan Petrescu.Îi urăm bun venit şi îl aşteptăm în Gruia!” este comunicatul ardelenilor.

sursa:looksport.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza