Cum vom merge la stomatolog după 15 mai

by admin

Printre măsurile de relaxare anunțate de președintele Klaus Iohannis după încetarea stării de urgență se numără și redeschiderea cabinetelor stomatologice. Trebuie respectate însă anumite reguli, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. Norina Forma, vicepreședintele Colegiului Medicilor Stomatologi din România, a explicat pentru Digi24 în ce condiții vor funcționa cabinetele stomatologice.

„Pregătim, la nivel de Colegiu, perioada aceasta de după 15 mai privind chiar lărgirea ariei intervențiilor stomatologice și realizarea unui pachet de măsuri referitoare la recomandările pe care trebuie să le facem, la triajul epidemiologic al pacienților și bineînțeles la protecția acestora și a personalului medical în contextul infecției cu COVID-19. Măsurile privesc echiparea, dotarea, dar și manoperele care pot fi realizate”, a declarat Norina Forna. 

Cei care au nevoie de o vizită la stomatolog trebuie să își facă o programare; programările trebuie făcută astfel încât să existe o distanțare orară a consultațiilor. O altă măsură de protecție o reprezintă trierea celor care se prezintă la cabinetele stomatolgice, mai ales dacă aceștia vin cu probleme acute. 

La intrarea în cabinet, pacienților li se va lua temperatura în mod obligatoriu. De asemenea, este interzisă prezența mai multor persoane, cu excepția cazurilor în care este vorba despre un minor sau o persoană cu dizabilități. Sălile de așteptare și circuitul individual al pacientului trebuie bine gestionate și ele corespunzător. 

„Noi vom ierarhiza atât pacienții, cât și patologia pe care o au, lăsând la sfârșit pacienții cu manopere care produc aerosoli. Vom pregăti sala între pacienți, lăsând un spațiu de două ore”, a exemplificat Norina Forna.

Nu în ultimul rând, medicul stomatolog va trebui să aibă echipament adecvat tipului de pacient pe care îl tratează. Viziera, ochelarii, capelina, botoșeii, combinezonul și halatul impermeabil sunt obligatorii, mai ales în cazul în care pacientul a fost confirmat cu noul coronavirus.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza