Cum slăbim inteligent? Pericolul dietelor fulger și al ceaiurilor de slăbit

by Oana Spiru

Să slăbești repede nu înseamnă să apelezi la diete drastice care să te conducă la kilogramele dorite în timp-record. Există și posibilitatea de a pierde din kilograme în mod inteligent.

Angelica Sebe, tehnician nutriționist explică faptul că un regim echilibrat se bazează pe o dietă cu foarte multe legume, fructe, cereale integrale, uleiuri sănătoase, carne albă.

„Slăbim inteligent dacă slăbim sănătos, adică să slăbim pentru sănătate și energie. În mod normal slăbitul inteligent înseamnă să avem o dietă sănătoasă, dar nu o dietă pentru toată viața. Nu este corect să slăbim multe kg într-un timp foarte scurt. Normal ar fi să slăbim 400-500 g pe săptămână. Undeva între 1.8-3,6 pe lună”, a explicat Angelica Sebe.

Conform specialiștilor, nici ceaiurile care determină o creștere a funcției intestinului nu ne ajută să pierdem grăsime. Mai degrabă pierdem lichide și putem avea probleme de sănătate ca urmare a perturbării nivelului de electroliți.

„Eu nu recomand să bem ceai și să nu mâncăm. Un stil de viață sănătos înseamnă să mâncăm, să facem mișcare, să dormim la orele la care trebuie. Nu ne ajută să ținem o dietă cu ceai, să ne înfometăm. După o perioadă punem mai multe kg decât am dat jos”, a mai punctat Angelica Sebe.

Plantele care sunt folosite la fabricarea ceaiurilor sunt plante pe care în mod normal le mâncăm în salate. Ce ar fi, mai degrabă, să le conumăm în salate decât să bem ceaiurile?

Mai multe detalii despre acest subiect la Sănătate cu Stil, sâmbătă, de la ora 11, la Prima Tv.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza