Cum îți poți cumpăra miel de Paște. Vezi recomandările Poliției

by admin

A mai rămas o săptămână până la Paștele ortodox, iar mulți oameni se întreabă cum își vor putea cumpăra mielul pentru masa de sărbători. Răspunsul vine de la reprezentanții Poliției. Într-o postare pe rețelele de socializare, aceștia arată că românii pot merge să își cumpere carne de miel, dar trebuie să aibă asupra lor documentele necesare.

„Da, poţi merge să-ţi cumperi produsele necesare. Nu uita să ai la tine cartea de identitate şi declaraţia pe propria răspundere, în care bifezi punctul 2 (asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor). De asemenea, îţi recomandăm să mergi singur, nu cu toată familia şi să te asiguri că agentul economic de la care îţi cumperi mâncarea este autorizat şi respectă toate condiţiile igienico-sanitare impuse de instituţiile cu atribuţii în domeniu (vezi comunicatele ANSVSA) şi nu uita să ceri documentele de provenienţă, bon fiscal, chitanţă, factură”, arată Poliția Română.

Dacă în acest an comercianții de miei nu mai au voie în apropierea orașelor, ei pot totuși să ducă mielul la domiciliul clienților. 

„Poate persoana de la care cumpăr, în fiecare an, carne de miel, să vină să mi-l aducă acasă? Da, poate veni, dar reamintește-i să dețină, asupra sa, documentele necesare conform ordonanțelor militare și să-ți aducă documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță, factură”, se mai arată în postarea Poliției Române.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza