Culoar de biciclete și culoar pietonal între Gilău și Apahida

by admin

Un culoar de biciclete și unul pietonal urmează a fi amenajate pe traseul Gilău- Florești- Cluj- Apahida, după ce Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat luni asocierea cu celelalte comune în vederea derulării acestui proiect.

Mai exact, CL Cluj-Napoca a aprobat proiectul de hotărâre privind Acordul de asociere între Municipiul Cluj-Napoca și Comuna Gilău, Comuna Florești și Comuna Apahida, pentru realizarea, în parteneriat, a Studiului de Fezabilitate, a Planului Urbanistic Zonal (P.U.Z.), a documentației tehnice pentru autorizația de construire (D.T.A.C.), precum și a tuturor studiilor conexe obiectivului de investiții „Amenajare coridor de mobilitate urbană durabilă (pietonal și velo) de-a lungul râului Someș”.

„Coridorul de mobilitate urbană durabilă (pietonal și velo) de-a lungul râului Someș reprezintă unul dintre proiectele fanion ale Planului de Mobilitate Durabilă 2021-2030. Acest proiect se alătură marilor proiecte de infrastructură (metrou și centură metropolitană) ale orașului. 

Obiectivul culoarului de mobilitate nemotorizată este de a conecta Municipiul Cluj-Napoca cu zona sa metropolitană. Pe lângă utilitatea oferită în materie de mobilitate urbană, coridorul va fi o atracție în sine pentru cei aflați în căutarea unor activități de agrement. Astfel, râul Someș va fi transformat într-un element natural valoros care contribuie la dezvoltarea orașului din două perspective: cea ecologică și cea a mobilității sustenabile”, a explicat primarul Emil Boc pe rețelele de socializare.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza