Copiii în vârstă de până la 12 ani vor fi scutiți de la carantinare și prezentarea unui test negativ COVID-19 la întoarcerea în România

by admin

CNSU a adoptat joi noua listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat, dar și regulile privind carantinarea care se vor aplica celor care intră în România din aceste țări. Potrivit noilor reguli, copiii în vârstă de până la 12 ani nu mai trebuie să rămână în carantină ori să prezinte un test RT-PCR negativ la sosirea în România. Anterior, măsura se aplica doar copiilor până la 6 ani.

Măsura a fost validată joi, în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, și va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial. De asemenea, Guvernul a adoptat o hotărâre potrivit căreia nu mai este nevoie de testarea copiilor cu vârste între 6 și 12 ani în localitățile în care accesul la mai multe activități se face în baza certificatului verde.

Cât privește lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, au intrat în zona roșie Croația, Letonia, Austria, Bosnia Herțegovina, Noua Caledonie, Gibraltar, Saint Vincent și Grenadine și Curacao.

În schimb, au trecut din zona roșie în zona galbenă, ca urmare a scăderii incidenței, următoarele state: Grecia, Cipru, Norvegia Liechtenstein, Kazahstan, Azerbaidjan, Jamaica, Fiji, Sri Lanka, Jersey și Anguilla. În urma creșterii numărului de infectări, Slovacia, Luxemburg, Groenlanda, Canada, Singapore și Sao Tome și Principe au trecut din zona verde în cea galbenă.

În zona verde au intrat: Portugalia, Islanda, Japonia, Monaco, Liban, Irak, Eswatini, Timorul de Est și Insulele Virgine Britanice.

Lista teritoriilor va intra în vigoare începând cu data de 26 septembrie, de la miezul nopții.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza