Continuă modernizarea drumului județean și dintre Câmpia Turzii și Mociu

by admin

Consiliul Județean Cluj continuă modernizarea drumului județean dintre Câmpia Turzii și Mociu. Președintele CJ Cluj a semnat autorizația de construire în vederea continuării lucrărilor de modernizare a DJ150 Viişoara- Ceanu Mare- Frata- Mociu. 

Proiectul de reabilitare și modernizare vizează un tronson cu o lungime de 39,7 kilometri, care pornește de la ieșirea din municipiul Câmpia Turzii, traversează teritoriul a nu mai puțin de cinci comune și ajunge până în DN16, în zona localității Turmași, comuna Mociu. 

„Vestea bună pentru clujeni este că vom relua lucrările pe acest drum care tranzitează o zonă extrem de vastă a județului. În plus, o parte consistentă a finanțării necesare investiției va proveni din fonduri europene, rezultând astfel o economie semnificativă pentru bugetul județului”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Modernizarea, în profunzime, a acestui drum județean presupune inclusiv lărgirea părții carosabile până la 6 metri, cu acostamente pe ambele părți de minim 50 de cm. De asemenea, vor fi construite două poduri noi și vor fi reabilitate încă șase poduri aflate pe traseu.   

Valoarea investiției este de 71.757.000 lei, din care 39.000.000 de lei provin din fonduri europene, diferența fiind asigurată din bugetul Consiliului Județean.

În prezent se pregătește încărcarea în SEAP a documentației și demararea efectivă a licitației de lucrări.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza