Consilul Județean Cluj adună date despre traficul din județ

by admin

Consiliul Județean Cluj a lansat o licitație publică privind măsurarea circulației rutiere pe drumurile din județ. Această analiză se efectuează periodic, la fiecare 5 ani, pentru a putea stabili cu exactitate evoluția în timp a traficului de marfă și a celui de persoane pe rețeaua de drumuri județene, dar și pentru a determina gradul de solicitare a șoselelor.

„Cunoaşterea caracteristicilor traficului pe reţeaua rutieră este absolut necesară pentru fundamentarea şi proiectarea investiţiilor rutiere şi a lucrărilor de întreţinere şi reparare a drumurilor, fundamentarea măsurilor de organizare a circulaţiei rutiere şi urmărirea dinamicii de evoluţie a traficului pe reţeaua rutieră aflată în administrarea Consiliului Judeţean Cluj -Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Cluj”, au explicat reprezentanții CJ Cluj în anunțul postat pe SEAP.

Proiectul are o valoare estimată de peste 600.000 de lei și ar urma să demareze în luna aprilie, dar măsurătorilor vor dura până la începutul lunii noiembrie. În total vor fi 80 posturi de recenzare,  amplasate pe 44 drumuri judetene. Înregistrarea circulaţiei pe reţeaua de drumuri publice judeţene din judeţul Cluj, se va realiza folosind metoda înregistrării manuale a circulaţiei. În toate aceste posturi, înregistrările manual se vor se efectua după acelaşi calendar.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza