Consiliul Local a votat achiziționarea clădirii BCR deținută de austriecii de la Erste Group! Tarcea:” Nevoia rămâne dar banii nu-i dăm Austriei, ci pentru nevoile clujenilor”

by Christian Suciu

Consilierii Locali au votat în cadrul Ședinței Extraordinare de astăzi achiziționarea sediului BCR de pe strada George Barițiu din Cluj-Napoca pentru o sumă de 5,8 milioane de euro. Proiectul a primit 20 de voturi ”pentru” 1 vot, ”împotrivă” și 5 abțineri. Printre motivele celor poziționați împotriva proiectului s-a numărat și faptul că aceasta este deținută de grupul financiar austriac ”Erste Group” iar votul Austriei în Consiliul JAI a privat România de aderarea la Spațiul Schengen.

În ciuda acestui argument, viceprimarul Dan Tarcea a transmis că nevoile clujenilor vin mai presus de frustrările generate de decizia batjocoritoare a austriecilor și a salutat întoarcerea clădirii în Patrimoniul Primăriei.

”Da, Austria a făcut o mare nedreptate poporului român, România merită să fie în Schengen. În altă ordine de idei, necesitatea pentru acest spațiu nu a dispărut. Nevoia rămâne, banii nu-i dăm Austriei, ci pentru nevoile clujenilor, care au nevoie de un spațiu adecvat ca să-și desfășoare activitățile în relația cu Primăria. În plus, este o clădire care revine patrimoniului municipiului Cluj-Napoca.” a transmis Viceprimarul Muncipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea în cadrul ședinței.

Primăria este astfel obligată sa achite suma de 5.87 de milioane de euro până la data de 21 Decembrie către Banca Comercială Română în urma negocierilor ce s-au întins pe o perioadă de două luni de zile.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza