Consiliul Județean va prelua oficial spitalul Polaris. Alin Țise: „Este o chestiune de zile până când spitalul va fi folosit!”

by admin

Pentru tratarea bolnavilor de COVID-19, spitalul de recuperare din comuna Suceag, Polaris Medical, va fi preluat în administrarea Consiliului Județean Cluj în următoarele zile. Clinica privată va fi amenajată astfel încât să primească și să trateze doar persoanele infectate cu noul coronavirus. Spitalul dispune de un număr de 180 de locuri. Prin urmare, acesta va deveni cel mai mare spital la nivel național.

„Astăzi am primit hotărârea comitetului pentru situații de urgență. Dimineață, domnul prefect a emis împreună cu comitetul dispoziția și ne-am conformat. La Polaris s-a deplasat o echipă de la Spitatul de Boli Infecțioase pentru a vedea cum se prezintă situația la fața locului. Au fost câțiva specialiști pentru a stabili traseele și modalitatea de a-l prelua. Este o chestiune de zile până când spitalul va fi folosit și dat în funcțiune pentru persoanele bolnave. Țin să precizez că este vorba de 180 de paturi care vin în completarea numărului de paturi pe care le asigurăm azi prin spitalele de stat. Ar fi cel mai mare spital la nivel național. Niciun alt spital din țară, pe această pandemie nu dispune de atâtea locuri. De aceea ne dorim să-l luăm în funcțiune, fiind un spital dotat, cu un personal care dorește să rămână să lucreze mai departe. Spitalul de Boli Infecțioase îl va putea folosi ca o secție externă. Nu suntem nevoiți decât să îl luăm în funcțiune și să îl folosim pentru cei bolnavi”, a declarat președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, în emisiunea „România te privește” de pe canalul Look Plus.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza