Consiliul Județean Cluj face primii pași spre construcția unui nou spital pentru copii

by admin

Consiliul Județean Cluj face primii pași spre construcția unui nou spital pediatric. Instituția încearcă să preia în proprietate un teren de 16 hectare în zona Becaș, zonă în care ar urma să fie ridicată noua clinică.

„Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a inițiat un proiect de Hotărâre a Consiliului Județean Cluj care are ca obiect preluarea unui teren aflat în administrarea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară – U.S.A.M.V. cu suprafața de circa 16 hectare în zona Becaș, având ca destinație noul Spital Pediatric Monobloc, respectiv transferul unui teren cu imobile din proprietatea județului Cluj în proprietatea Statului și ulterior în proprietatea U.S.A.M.V, teren și imobilele care actualmente sunt ocupate de Spitalul Pediatric de pe strada Moților nr. 66 – 68. Acestea urmează a fi predate U.S.A.M.V. imediat după eliberarea lor ca urmare a finalizării construcției noului Spital Pediatric Monobloc.

Acest pas concret este vital și urmărește o viziune de dezvoltare a serviciilor medicale de pediatrie pentru următorii 50 de ani, servicii moderne, integrate, de care vor beneficia copiii din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj și zonele învecinate”, se arată într-un comunicat al CJ Cluj.

Hotărârea de Consiliu privind schimbul de terenuri urmează a fi dezbătută și aprobată într-o ședință extraordinară ce va avea loc la sfârșitul săptămânii viitoare. Etapa următoare prevede ca, în regim de urgență, să fie inițiată procedura legislativă prin care terenul destinat noului spital pediatric monobloc să treacă în proprietatea județului Cluj.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza