Consiliul Județean Cluj a cumpărat echipamente medicale de ultimă generație pentru Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca

by admin

Consiliul Județean Cluj a achiziționat cinci noi echipamente medicale pentru Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca. Noile echipamente (un aparat pentru terapia cu laser, un trombelastograf și trei pistoale pentru biopsie) au costat peste 240.000 de lei și au fost finanțate integral din bugetul propriu al forului administrativ județean.

„Importanța noilor dotări e dată de faptul că acestea sprijină cadrele medicale în procesul de stabilire a unui diagnostic exact, precum și a planului de tratament și facilitează recuperarea medicală a persoanelor care se confruntă cu diverse afecțiuni. Mai mult decât atât, echipamentele sunt extrem de utile deoarece contribuie la îmbunătățirea stării de sănătate a pacienților și la salvarea a numeroase vieți”, a afirmat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Patru dintre echipamente au fost deja livrate, instalate și date în funcțiune în Laboratorul de Recuperare Medicală, Medicină Fizică și Balneologie din cadrul Ambulatoriului, precum și în Blocul Operator al unității sanitare. Trombelastograful este în curs de livrare și va fi utilizat în Secția Clinică de Anestezie și Terapie Intensivă a unității sanitare.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza