Condiții de iarnă pe mai multe drumuri județene. Pe unele sectoare s-a depus polei

by admin

În județul Cluj nu există drumuri județene blocate sau închise traficului, dar pe mai multe sectoare circulația se desfășoară în condiții de iarnă, informează reprezentanții Consiliului Județean Cluj. De asemenea, din cauza căderilor de ploaie, lapoviță și zăpadă, precum și a temperaturilor negative înregistrate în cursul nopții, pe mai multe drumuri judeţene s-a format polei polei. 

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de marți, 7 decembrie, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 10 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin și Gilău. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 10 utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 26 de drumuri judeţene, cu 15 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 366 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. 

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de marți s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 5 drumuri judeţene, cu 5 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 11 drumuri judeţene, cu 10 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 152 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. 

Pe drumurile judeţene situate în zona Gherla, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 13 drumuri judeţene, cu 6 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 5 drumuri judeţene, cu un utilaj. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 61 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. 

Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 9 drumuri judeţene, cu 4 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 4 drumuri judeţene, cu 2 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 24 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. 

În continuare, se acţionează cu utilaje şi materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza