Concurs internaţional de soluţii pentru Parcul Est

by Gustiuc Madalina

Parcul Est, un spaţiu verde de peste 45 de hectare, ar putea deveni realitate în urma unui concurs internaţional de soluţii. Primarul Emil Boc, anunţă într-o postare pe Facebook că acest parc este „unul dintre cele mai importante proiecte pentru comunitatea noastră, va fi realizată în urma unui concurs internațional de soluții. Competiția a fost lansată oficial astăzi, prin publicarea temei de concurs în JOUE (Jurnalul Oficial al Uniunii Europene)”.

Suprafața Parcului Est va cuprinde luciul de apă și malurile Lacului 3, zona fostei pepiniere a RADP și o porțiune umedă care constituie un biotop unic în mediul urban. Parcul va mai avea și grădini publice, spații pentru expoziții, stații de încărcare pentru vehiculele electrice, sisteme moderne de iluminat, irigație, alimentare cu apă, energie etc. Totodată, va dispune de amenajări pentru practicarea sportului în aer liber, precum terenuri de tenis, baschet sau mini-fotbal, inclusiv sporturi indoor, prin construirea unei clădiri dedicate (zone active de agrement pentru vizitatori (copii și adulți) – peste 3.000 mp). Pe lângă acestea, se propune construirea unui amfiteatru cu 400 de locuri care va putea fi utilizat pentru organizarea de evenimente culturale.

Redactarea temei de concurs a fost supusă dezbaterii publice. Rezultatele vor fi publicate pe site-ul oficial al competiţiei în 9 februarie 2021.


Te-ar putea interesa si

Comenteaza