Comisarul UE Ylva Johansson:” Avem nevoie de România și Bulgaria în Schengen! Refuzul aderării, un cadou pentru Putin”

by Christian Suciu

Comisarul European pentru Afaceri Interne Yvla Johannson s-a adresat în cadrul dezbaterii de Marți din cadrul Parlamentul European pe tema refuzului aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen. Comisarul și-a exprimat regretul față de rezultatul votului în Consiliul JAI susținând că atât România, cât și Bulgaria merită pe deplin statutul de membrii Schengen iar singurul beneficiar al refuzului aderării este nimeni altul decât Vladimir Putin.

”Pentru a putea gestiona problema migrației avem nevoie de Bulgaria si România în spațiul Schengen. Cu toții am pierdut prin votul de săptămână trecută, în afara unui singur om, ce trăiește la Kremlin. Aș spune ”Fără cadouri pentru Putin de Crăciun”, nu ne permitem să cădem în capcana Rusiei și să-i permitem să ne destabilizeze unitatea.” a transmis Comisarul European în discursul său din parlamentul European.

Atât Comisarul European Ylva Johansson cât și Ministrul ceh al Educației, Tineretului și Sportului, Vladimir Balas, au transmis că România a îndeplinit toate criteriile pentru aderarea iar unicul motiv pentru care nu aderarea nu s-a concretizat este pentru că nu am întrunit unanimitate de voturi în Consiliul JAI.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza