Cojocna va avea în curând o nouă rețea de apă

by admin

Comuna Cojocna va avea în curând o nouă conductă de apă. Compania de Apă Someș continuă în ritm alert proiectul de înlocuire a vechii conducte de apă, în momentul de față lucrările fiind la un stadiu 80%.

„Stațiunea Băile Cojocna beneficiază în acest an de ample investiții edilitare, atât în ceea ce privește rețeaua de apă cât și infrastructura rutieră. Ne dorim astfel ca, până în toamnă, aceste lucrări să fie finalizate, iar cetățenii de aici, dar și turiștii, să se bucure de beneficiile acestor investiții asigurate din bugetul Consiliului Județean”, a precizat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Concret, până la începutul acestei luni, executantul lucrării a montat noua conductă de apă pe o lungime de peste 1.500 m. De asemenea, au fost realizate 26 de branșamente la imobile și montați doi hidranți care permit alimentarea autospecialelor de pompieri în caz de incendiu. În acest moment se lucrează pe străzile Republicii, Șerpa, Andrei Mureșanu și Cuza Vodă.

Până la finalizarea lucrărilor, preconizată în cursul lunii octombrie, constructorul va monta încă 220 m de rețea de apă, respectiv 23 de noi branșamente la imobile.

Costul total al investiției, în cuantum de aproximativ 800.000 lei, este asigurat din Fondul de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare (IID) constituit din redevența și impozitul pe profit datorate Consiliului Județean de către Compania de Apă „Someș”.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza