Cod galben și portocaliu de ploi și vijelii la Cluj

by admin

Meteorologii au emis noi avertizări de vreme severă pentru mai multe județe din țară. Județul Cluj este vizat de un cod galben de instabilitate atmosferică, în timp ce zona de munte a județului se va afla sub un cod portocaliu de ploi abundente.

Potrivit avertizării cod portocaliu, în intervalul 15 septembrie ora 17:00 – 16 septembrie, ora 12:00, local în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și nordul Carpaților Orientali vor fi perioade cu averse torențiale, vijelii puternice, frecvente descărcări electrice și pe arii restrânse grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 40…60 l/mp și izolat 70 l/mp.

În intervalul 15 septembrie, ora 14:00 – 16 septembrie, ora 21:00, în vestul, centrul și nord-vestul țării (zone aflate sub cod galben), precum și în zonele de munte vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică și ploi abundente vor fi în zilele următoare în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în regiunile intracarpatice.

Totodată, în intervalul 15 septembrie, ora 10:00 – 15 septembrie, ora 22:00, vântul va avea intensificări susținute la munte, îndeosebi pe creste, unde rafalele  vor depăși 80…100 km/h și temporar în sudul și estul Transilvaniei cu viteze în general de 55…65 km/h.

Local și temporar, intensificări ale vântului se vor semnala și în regiunile sud-estice.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza