Cod galben de vreme rea pentru jumătate din țară. Clujul este și el pe listă

by admin

Meteorologii au emis mai multe atenționări de vreme rea valabile pentru întreaga țară. Astfel, de miercuri și până joi seara, la ora 21:00, se vor semnala intensificări ale vântului, ploi moderate cantitativ și precipitații mixte la munte.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării temporar vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală în general de peste 45-55 km/h. La munte rafalele vor depăși 60-70 km/h și se vor semnala precipitații mixte. 

Local și temporar în nord, centru, est și sud-est va ploua moderat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică (averse ce pot avea și caracter torențial și descărcări electrice). În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp și punctiform 30 l/mp.

Tot până joi seara, pentru zona montană înaltă a fost emis un cod galben de intensificări ale vântului și viscol. În intervalul menționat, vântul va avea intensificări cu rafale de peste 90-100 km/h. Temporar, la altitudini de peste 1700 m, se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare și local va fi viscol.

O avertizare cod galben de vânt a fost emisă pentru același interval și pentru județele din Transvilania, Oltenia, sud-vestul Munteniei. Aici, local și temporar vor fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală ce vor depăși în general 55-65 km/h.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza