Cod galben de viscol și ninsori în zona de munte a județului

by admin

Meteorologii au emis joi un cod galben de vânt puternic și ninsori viscolite pentru zona montană din mai multe județe, printre care și Clujul. Avertizarea va intra în vigoare astăzi la ora 14:00 și este valabilă până mâine dimineață, la ora 18:00.

În intervalul menționat, vântul va avea intensificări temporare în Carpații Orientali și în Munții Apuseni cu viteze de 60…80 km/h, iar în zona înaltă, rafalele vor depăși 90…100 km/h. Din a doua parte a nopții de joi spre vineri (23/24 noiembrie), îndeosebi în masivele montane din nordul țării, temporar va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.

Temporar vântul va prezenta intensificări și în nordul Crișanei, nord-vestul Transilvaniei și în dealurile subcarpatice ale Moldovei, în general cu viteze de       55…75 km/h.

Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 40…50 km/h, se vor semnala local și în centrul și estul teritoriului.

În această noapte este în vigoare și un cod portocaliu de viscol și ninsori. În Carpații Orientali (zona de munte a județelor Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea), în general la peste 1500 m, vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 110…130 km/h, va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă sub 50 m.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza