Cod galben de ninsoare și ploi în județul Cluj! Vreme rea la începutul săptămânii

by Christian Suciu

Reprezentanții ANM au emis în cursul acestei zile o avertizare cod galben de precipitații însemnate și intensificări ale vântului în majoritatea Transilvaniei și Moldovei. De asemenea, în zonele montane din Carpații Orientali și Meridionali va ninge și se va depune un strat de zăpadă consistent. Avertizarea este valabilă până la data de 13 februarie, ora 22:00.

” În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei, precum și în zonele montane aferente va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25…30 l/mp, iar izolat de 50 l/mp.   La altitudini mai mari de 1500 m, îndeosebi pe parcursul zilei de marți (13 februarie) în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, local consistent.”, au comunicat reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

Potrivit meteorologilor, până la jumătatea săptămânii, se vor semnala precipitații în aproape toată țara și se vor acumula cantități de apă în general de 15…25 l/mp.

”Vor fi ploi, ce vor avea și caracter de aversă, însoțite și de descărcări electrice îndeosebi în sud-estul teritoriului. La munte, iar în noaptea de marți spre miercuri, trecător și în zonele mai joase de relief din Transilvania și Moldova se vor semnala precipitații mixte.

Marți, vântul se va intensifica în zona montană înaltă, în special în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, unde vor fi rafale de 60…80 km/h, iar temporar și în regiunile estice și local în cele vestice și sud-vestice, în general cu viteze de 45…55 km/h”, au mai transmis reprezentanții ANM.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza