Cod galben de instabilitate atmosferică pentru zona de munte a județului

by admin

Meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată pentru mai multe județe ale țării, inclusiv pentru zona de munte a județului Cluj. Avertizarea este valabilă sâmbătă, între orele 12:00 și 22:00.

În intervalul menționat, în zona Carpaților Occidentali, sudul Banatului și sud-vestul Transilvaniei, precum și local în Carpații Meridionali și în nordul Carpaților Orientali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și pe alocuri grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20- 40 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala și în restul Banatului, Crișanei, Maramureșului, precum și în nordul și vestul Transilvaniei, dar pe arii mai restrânse, mai spun meteorologii. De asemenea, disconfortul termic se va menține ridicat, sâmbătă și duminică, pe alocuri în zonele de câmpie, iar la începutul săptămânii viitoare va fi în intensificare și extindere.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza