Cod galben de instabilitate atmosferică. Luni după-amiaza sunt așteptate ploi și vijelii

by admin

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo de instabilitate atmosferică accentuată pentru mai multe județe din nord-vestul țării, printre care se numără și Clujul. Codul galben va intra în vigoare luni, la ora 13:00 și va fi valabil până la ora 23:00. 

Astfel, în Banat, Crișana, Maramureș și local în Transilvania și în zonele montane, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40 l/mp.

De asemenea, ANM a emis și o informare meteo de vreme instabilă, valabilă  pentru întreaga țară de luni până miercuri la ora 06:00.

În acest interval vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică, în cursul zilei de luni (8 iunie) cu precădere în regiunile vestice, nord-vestice, centrale, precum și în zonele de munte, în noaptea de luni spre marți (8/9 iunie) în sud-vest, iar marți (9 iunie) îndeosebi în jumătatea de vest a teritoriului. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp, iar pe arii restrânse 30 l/mp.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza