Cod galben de ceață valabil în această dimineață în județul Cluj

by admin

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni dimineață o avertizare nowcasting de cod galben de ceață pentru județul Cluj. Avertizarea este valabilă pentru zonele joase ale județului și va fi în vigoare până la ora 10:00. Potrivit meteorologilor, aici se va semnala ceață densă care determină scăderea vizibilității local sub 200 metri, izolat sub 50 metri.

Avertizări similare au fost emise și pentru județele vecine Clujului, în Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Mureș, Alba, Maramureș și Bihor.

Centrul InfoTrafic din cadrul IGPR avertizează șoferii că vizibilitatea este redusă în trafic din cauza ceții sub 100 de metri și pe autostrăzile A3 Câmpia Turzii-Nădășelu și A3 Târgu Mureș-Chețani.

„Sfătuim șoferii să reducă viteza în mers, sporind atenția la volan, să folosească sistemele de iluminare și dezaburire, să mărească distanța de siguranță între vehicule şi să evite manevrele riscante sau depășirile periculoase!

Pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice:

  • nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă!
  • în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!”, spun cei de la InfoTrafic.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza