CNSU a modificat criteriile de trecere la învățământul online. Școlile se închid în funcție de numărul de paturi libere din spitale

by admin

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat joi o hotărâre prin care modifică criteriile de trecere la învățământul online. Școlile nu se mai închid în funcție de gradul de vaccinare în rândul cadrelor didactice, ci în funcție de gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților COVID-19 la nivelul fiecărui județ.

Potrivit hotărârii CNSU, cursurile se vor desfășura cu prezență fizică la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar/conexe situate în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 este de cel mult 75%. Școlile vor trece în regim online la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar/conexe situate în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 este mai mare de 75%.

Școlile în care cursurile se țin online se vor redeschide atunci când gradul de ocupare a paturilor COVID în spitale scade sub 70%.

De asemenea, hotărârea CNSU precizează că orele cu prezență fizică vor fi suspendate pentru o perioadă de 10 zile în momentul apariției a trei cazuri confirmate de COVID într-o clasă (grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal).

Direcțiile județene de sănătate publică vor trebui să publice în fiecare joi, pe site-urile proprii, rata de ocupare a paturilor în de spital.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza