CNSU a decis: elevii din anii terminali pot merge la școală în format fizic chiar și în scenariul roșu. Care sunt condițiile

by admin

După ședința organizată de vineri seară, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat hotărârea prin care au fost aprobate cursurile fizice pentru elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea. Această situație depinde însă de o condiție: rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile să nu depășească 6 cazuri la 1.000 de locuitori.

“Se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS- CoV-2, în sensul participării fizice la cursuri, a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori”, se arată într-un comunicat al conducerii CNSU.

Documentul oficial poate fi regăsit aici: HOTĂRÂRE nr. 15 din 05.03.2021

Ședința a fost întrunită după ce în București rata de incidență a depășit ieri trei cazuri la mia de locuitori. În baza ordinelor Ministerului Educației și al Sănătății, ar fi rămas deschise doar creșele și grădinițele, precum și clasele 0-IV.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza