CNAIR anunță că tronsonul închis al Autostrăzii Sebeș- Turda va fi redeschis pe 15 mai. În zona Alba Iulia Nord se va face o „expertiză extinsă”

by admin

Tronsonul Autostrăzii Sebeş-Turda, închis la finalul lunii ianuarie după ce o bucată de drum s-a rupt în urma unei alunecări de teren, va fi redeschisă în data de 15 mai. Constructorul va face însă o nouă expertiză, în condiţiile în care în apropiere de zona în care s-a produs alunecarea iniţială au apărut alte probleme, respectiv fisuri în dealul pe care a fost construit drumul de mare viteză. 

În aceste condiţii, constructorul care a realizat lucrarea, compania italiană Pizzarotti, va realiza o nouă expertiză, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Alin Şerbănescu.

Conform oficialului CNAIR, având în vedere situaţia, „rezultă că o zonă mai mare are probleme”, şi este nevoie de o ”expertiză extinsă”. Drumul va fi deschis, în timp ce se va realiza această expertiză. 

„Pizzaroti spune că până pe 15 mai termină lucrările inclusiv la a doua zonă în care au apărut fisuri. Dar asta nu îi exonerează de realizarea unei expertize care să spună exact care este situaţia pe toată bucata de drum, în acea zonă şi în funcţie de ce va identifica expertiza trebuie să ia măsuri pentru remediere. Nu este normal ca un constructor care a realizat atât partea de proiectare, cât şi execuţia, să livreze o lucrare cu asemenea probleme”, a precizat Alin Şerbănescu pentru News.ro.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

Comenteaza