Clujul, sub cod galben de ploi torențiale și vijelii

by admin

Urmează două zile de instabilitate atmosferică și ploi torențiale, pentru care meteorologii au emis două avertizări de cod galben. Prima avertizare va intra în vigoare sâmbătă, la ora 11:00 și va fi valabil până la ora 21:00.

În acest interval, în zonele de deal și de munte, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, în cea mai mare parte a Transilvaniei, local în Moldova și în sudul Banatului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Cel de al doilea cod galben va fi valabil duminică, între orele 2:00- 10:00 și vizează județele din estul, nordul și vestul țării. În Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în jumătatea nordică a Moldovei și în zonele montane aferente vor fi averse însemnate cantitativ, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25-30 l/mp și izolat 35-40 l/mp.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza