Clujul, de la caniculă la ploi și vijelii. Meteorologii au emis mai multe avertizări de cod galben

by admin

ANM a emis mai multe avertizări cod galben valabil pentru mai multe județe din țară, printre care și Clujul. O primă avertizare de caniculă va fi valabilă astăzi.

Potrivit meteorologilor, marți, 29 august, valul de căldură va persista în nord-vestul, sudul, estul și local în centrul țării. În nordul Crișanei, în vestul Maramureșului, Transilvaniei și al Moldovei, în cea mai mare parte a Olteniei, nordul Munteniei și local în Dobrogea, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 21 de grade.

Un al doilea cod galben de instabilitate atmosferică va fi în vigoare în această după-amiază, între orele 16:00 și 21:00.

În intervalul menționat, în Crișana, estul Olteniei, vestul Maramureșului și al Transilvaniei,  precum și în Carpații Occidentali și Meridionali, vremea va deveni treptat instabilă. Vor fi perioade cu intensificări ale vântului (rafale de 55…65 km/h), vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat peste 35 l/mp.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza