Clujul are parte de alocări record în domeniul culturii și sportului, peste 6 milioane de euro! Boc:” Cele mai mari alocări pentru cultură și sport din istoria orașului.”

by Christian Suciu

Administrația locală a alocat în acest an finanțări nerambursabile în valoare totală de peste 6 milioane euro pentru sectorul cultural și sportiv. Peste 169 de proiecte culturale vor primi în acest an finanțare iar printre acestea se numără evenimente precum: TIFF, Sports Festival, Jazz in the Park, Operta și Zilele Culturale Maghiare. Acestea vor primi cele mai multe fonduri din bugetul de 12,9 milioane de lei. În sectorul sportiv, cei mai mulți bani merg spre Universitatea Cluj, aproape 10 milioane de lei din suma totală alocată de 17, 5 milioane de lei ce va fi împărțită între 49 de structuri sportive clujene.

”Vibrația culturală a orașului și multiculturalitatea care ne caracterizează se reflectă în diversitatea de evenimente care se desfășoară an de an la Cluj-Napoca, dedicate tuturor vârstelor. Așadar, și în 2023 evenimente consacrate, care dezvoltă dimensiunea culturală a orașului nostru, au primit finanțare nerambursabilă de la bugetul local, dintre care amintesc: TIFF, Sports Festival, Jazz in the Park, TiMAF, Opera Aperta, Zilele Culturale Maghiare, Cluj Symphony Experience și multe altele, alături de inițiative noi.” a comunicat pe pagina oficială de Facebook edilul clujean.

În sectorul sportiv nu mai puțin de 49 de asociații/federații și structuri sportive vor primi finanțare nerambursabilă din cel mai mare buget alocat structurilor sportive în toată istoria municipiului Cluj-Napoca. O mare parte din această sumă va merge, conform primarului Emil Boc, către ”Universitatea Cluj” pentru a ajuta sprijini menținerea echipei în primul eșalon al fotbalului românesc.

” Sportul este și va rămâne o prioritate pentru Primăria Cluj-Napoca, cu atât mai mult cu cât clujenii au confirmat în repetate rânduri că avem o comunitate care iubește și respectă sportul și care profită de marile evenimente găzduite, transformându-le într-o bucurie pentru întregul oraș.

Finanțările nerambursabile pentru structuri sportive se adaugă investițiilor pe care municipalitatea le-a făcut în ultimii ani pentru susținerea sportului de masă, de la infrastructură sportivă – precum bazele sportive cu acces gratuit – la sprijin pentru desfășurarea de competiții și evenimente sportive de cel mai înalt nivel.” a mai adăugat Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

Comenteaza