Clujul a adunat cei mai mulți elevi promovați după Evaluarea Națională!

by Christian Suciu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a transmis primele informații privind rezultatele obținute de elevi la Evaluarea Națională iar Clujul este fruntaș în ce privește numărul elevilor ce au trecut la Evaluarea Națională de anul acesta. Pe podium se mai află Bucureștiul dar și Brăila în timp ce rata cea mai mică dew promovabilitate s-a înregistrat la Teleorman.

”Dacă ne referim la județ avem absolut toate județele României au luat medie peste 5 într-o proporție de peste 70 la sută. Cea mai mică pondere a notelor peste cinci a fost Teleorman 71,8%. Cea mai mare a avut-o Clujul 92,7 %, București 91,6 % la sută, Brăila 91%. Din păcate se confirmă slaba calitate a învățământului în mediul rural, acolo unde am avut de trei ori mai multe medii sub 5 față de mediul urban.” a comunicat Ministrul Cîmpreanu.

potrivit rezulatelor 6% din elevii clujeni sunt capabili să conjuge corect verbe în scris în limba română iar 15% nu au învățat că înmulțirea se efectuează înaintea scăderii, potrivit Ministrului Cîmpeanu.

” Itemul 8 de la subiectul 1B a creat grave probleme, numai 6% au rezolvat corect acest exercițiu care vizează scrierea corectă. Cu alte cuvinte, numai 6% din elevi au reușit să scrie corect românește. Verbele a fi sau a vrea nu au putut fi conjugate, 14% din elevi nu știu să scrie corect forma cerută. Doar 40% din elevi știu să identifice corect verbele, iar 58% din elevi au probleme de scriere și punctuație.” a mai adăugat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza