Clujenii, invitați să testeze transportul în comun cu tehnologii moderne

by Oana Spiru

Clujenii sunt invitați să testeze transportul în comun cu tehnologii moderne – autobuzul cu hidrogen circulă pe străzile din municipiu, iar călătoriile sunt gratuite:

– joi, 9 mai pe liniile de transport în comun 30 și 44

– vineri, 10 mai, pe liniile 30, 35, 45

Mai multe informații Cel de-al 3-lea turneu de promovare a autobuzelor cu hidrogen realizat în Europa Centrală și de Est în cadrul proiectelor JIVE cu finanțare europeană se desfășoară în aceste zile la Cluj-Napoca.Un autobuz cu hidrogen circulă pe străzile Clujului în scop de testare, cercetare și informare, printr-un proiect european susținut și finanțat de Clean Hydrogen Partnership.

Clujenii se pot plimba gratuit cu autobuzul cu hidrogen pe liniile 44, Cart. Grigorescu – Str. Unirii (9 mai) 30, Cart. Grigorescu – Str. Aurel Vlaicu (9-10 mai)35, Cart. Zorilor – Piața Gării; (10 mai) 45, Str. Unirii – Cart. Zorilor (10 mai).

Testarea și utilizarea pe străzile din Cluj-Napoca a autobuzului alimentat cu hidrogen reprezintă un prim pas în procesul de decarbonizare a transportului public în orașe. Această inițiativă reunește actori din ecosistemul de inovare clujean și european – din mediul universitar, mediul privat, administrație publică, cetățeni, instituții europene, respectiv Compania de Transport Public Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN), Primăria municipiului Cluj-Napoca. Mai multe informații au fost prezentate la începutul zilei de partenerii din proiect în direct din autobuzul cu hidrogen – video aici: https://www.facebook.com/PrimariaClujNapocaRomania/videos/454624610480657/

Vă amintim că mâine, 10 mai, e și Vinerea Verde!

Te-ar putea interesa si

Comenteaza