Cluj-Napoca va fi legat de autostradă până la sfârșitul anului viitor, promite primarul Emil Boc

by admin

Municipiul Cluj-Napoca ar urma să fie conectat direct la autostradă până la finalul anului viitor, spune primarul Emil Boc. Prezent la un radio local, edilul spune că proiectul în valoare de 30 de milioane de euro trebuie finalizat până la sfârșitul lui 2021, începutul lui 2022.

„Iată un proiect concret care spun eu că se va duce mai departe. Urmăresc pas cu pas proiectul legat de conectarea Clujului la autostradă, ieri a trecut documentația pe la Minister, care vizează legătura pe la Mărtinești. Este un proiect de aproximativ 30 de milioane de euro, și vizează 5-8 km pentru a putea conecta Clujul la autostradă.

Are ca termen anul viitor pentru începerea lucrărilor pentru că acum în 2 noiembrie s-a semnat contractul DSP și Proiect Tehnic, are termen 9 luni, dar după discuția avută, se pare că va fi gata mult mai repede.

Prin februarie- martie se va declanșa licitația de proiectare și execuție, după care practic în 7 luni de zile va trebui să fie gata, deci undeva pe la sfârșitul anului 2021, începutul lui 2022, această lucrare de 30 de milioane de euro trebuie să fie gata, deci nu mai suntem la faza de proiect și povești. 

Evident că vom urmări și acest proiect în evoluția lui și nu cred că cineva, oricare ar fi el, din PNL, USR sau UDMR se va opune dezvoltării Transilvaniei și a conectivității autostrăzii cu Clujul pentru că acest lucru va ajuta și Clujul, și Floreștiul, Gilăul, Turda, Baciu… Toate aceste localități vor fi ajutate enorm prin decongestionarea traficului pentru că se împlinește inelul de de conexiune de la centura din Apahida- Vâlcele și astfel nu mai trebuie să vii prin Cluj ca să ajungi pe ruta aceea către Satu Mare, Bistrița, lucru care acum se întâmplă,” a declarat primarul Emil Boc.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza