Cîțu: “O să avem relaxări, nu restricții de la 1 august / “S-ar putea să fie nevoie și de a treia doză”. Nu vom scăpa de mască în INTERIOR

by admin

Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat de scurt timp că de la 1 august vom avea parte de “relaxări, nu restricții”. Ba mai mult de atât, premierul îndeamnă populația să se vaccineze pentru a preveni valul patru.

“O să avem relaxări, nu restricții. Nu sunt foarte multe, după cum arată situația, mergem cu ce avem. Eu zic că ne aflăm încă într-o situație foarte bună. Monitorizăm în continuare, condițiile de intrare în țară nu se vor modifica, deși există cereri în acest sens. Singura pregătire pentru valul patru este vaccinarea“, a explicat premierul.

Despre noua etapă de relaxare a măsurilor anti-epidemice, Cîțu spune că acestea vor fi anunțate la 1 august și vizează numărul de persoane care pot participa la evenimentele din aer liber. Precizeză că ora limită pentru închiderea localurilor va rămâne totuși ora 02:00. Referitor la purtarea măștii, premierul spune că aceasta va rămâne deocamdată obligatorie la interior.

“Până la acest moment, dozele de vaccin anti-Covid nu au fost încă cumpărate, sunt doar comenzi. Numărul de doze ce urmează să fie cumpărate este încă în discuție. S-ar putea să fie nevoie și de a treia doză, așa că numărul de doze este rezultatul unor calcule în acest sens. Așa arată direcția în care merg discuțiile. Specialiștii se îndreaptă spre acest lucru, ei ne vor spune că trebuie administrată“, a mai adăgat Florin Cîțu.

În ceea ce privește a treia doză de vaccin, în schimb, Valeriu Gheorghiță declara în urmă cu două săptămâni că aceasta nu face parte din strategia națională de vaccinare, precizând că aceasta vizeză doar creșterea numărului de persoane inoculate.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza