Cinci cetățeni străini, prinși că lucrau ilegal în Cluj-Napoca. Trei dintre ei au fost deja expulzați

by admin

Cinci cetățeni străini au fost prinși de polițiștii de la Serviciul pentru Imigrări că locuiau și lucrau ilegal în Cluj-Napoca. Trei dintre persoane au fost deja expulzate din țară, în timp ce restul au la dispoziție două săptămâni să părăsească teritoriul României.

„În cadrul activităţilor întreprinse, au fost depistaţi în situații ilegale 5 cetăţeni străini, 4 bărbați și 1 femeie, cu vârste cuprinse între 28 și 37 de ani, din Ucraina și Republica Moldova, care au intrat legal în România, însă nu au respectat prevederile legale în materie de imigrație și angajare în muncă.

Cetățenii ucraineni au fost depistați desfăşurând activităţi lucrative fără forme legale, respectiv fără a deţine aviz de muncă sau contract individual de muncă, la o societate comercială cu obiect de activitate construcții, iar cetățenii moldoveni nu au părăsit teritoriul țării noastre la expirarea dreptului de ședere conferit de pașaportul biometric. 

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele cetăţenilor ucraineni decizii de returnare sub escortă, aceştia fiind conduşi până la punctul de trecere a frontierei de stat, în vederea îndepărtării din România în termen de 24 de ore. Pentru cetățenii moldoveni au fost emise decizii de returnare, prin care sunt obligați să părăsească țara noastră în cel mult 15 zile, și aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.200 de lei”, se arată în comunicatul Serviciului pentru Imigrări Cluj.

Totodată, la ieșirea din țară pe numele străinilor va fi dispusă măsura de nepermiterea intrării în România pentru o perioadă cuprinsă între 3 și 6 luni, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul juridic al străinilor, republicată.

La finalizarea verificărilor, faţă de reprezentanţii firmei vor fi dispuse măsurile legale, conform prevederilor O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza